Wall Street a închis în creştere

0

Indicele S&P 500 a închis luni în creştere, aproape de un nivel record, investitorii mizând că redeschiderea economiilor poate fi aproape, în urma primelor rezultate pozitive ale studiului clinic de fază finală al unui vaccin pentru Covid-19, publicat de grupul american Pfizer.

 

Dow Jones Industrial Average a avansat cu 2,96%,  S&P 500 cu 1,26%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 1,37%.

Preţurile petrolului au crescut puternic şi au susţinut avansul titlurilor companiilor din sectorul energiei, în timp ce titlurile Trezoreriei americane au scăzut, după anunţul Pfizer şi al companiei germane partenere BioNTech potrivit căruia vaccinul lor pentru noul coronavirus are o eficacitate de peste 90% în prevenirea Covid-19.

Biden, un alt motiv de entuziasm

Informaţia de sâmbătă că Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale americane a fost o confirmare a faptului că investitorii au luat deja în calcul acest lucru la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit analiştilor.

”Incertitudinile legate de alegeri rămân în oglinda retrovizoare. Acum avem această creştere a entuziasmului investitorilor după ştirile referitoare la vaccin”, a declarat Michael Antonelli, analist la  Baird, în Milwaukee.

Indicele S&P pentru sectorul energiei a înregistrat cea mai mare creştere în rândul celor mai importante 11 sectoare economice, investitorii anticipând o creştere a cererii atunci când oamenii se vor obişnui cu ideea de a călători din nou, odată cu atenuarea crizei de sănătate.

Acţiunile bancare au urcat la rândul lor, ca şi titlurile companiilor afectate de interdicţiile de călătorie şi de carantine.

Echipa națională consumă 1800 de măști de protecție într-un cantonament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele