Warren Buffet – singurul miliardar din Top 10 care nu a pierdut bani la începutul anului

0
Sursa foto: facebook/investorwarrenbuffet

Aproape toți cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile nete micșorate în primele săptămâni ale acestui an, excepția fiind Warren Buffett, anunță CNBC.

Căderea recentă a acțiunilor din sectorul tehnologic a scăzut averea celei mai bogate persoane din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari în luna ianuarie.

Și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde, iar șeful Facebook, Mark Zuckerberg, are în minus 15,2 miliarde de dolari.

Astfel, dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul singur și-a văzut crescut averea netă: Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari. Săptămâna aceasta, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit „Bloomberg Billionaires Index”.

Totuși, este o depășire care se pregătește de patru ani: Zuckerberg l-a depășit cel mai recent pe Buffett în clasamentul averilor acum 4 ani.

Explicația ar fi că investitorii de tipul lui Buffett aleg acțiuni care par subevaluate și care se tranzacționează la un preț mai mic decât ar trebui. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei de vârf.

În ciuda vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în Top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acțiunii de a-și dona toată averea pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească în viitorul apropiat.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele