Zamfir și Tăriceanu fac abstracție de rezultatul alegerilor europarlamentare, vor președinția României

0

Daniel Zamfir spune că președintele partidului, Tăriceanu, i-ar fi transmis că nu renunță la candidatura pentru alegerile prezidențiale. Senatorul ALDE, Plecat de mai bine de un an din PNL, a precizat că se pune problema doar dacă va exista sau nu un candidat comun al coaliției.

„Chiar singura soluție viabilă la momentul acesta de alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că orice variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la președinție și sunt convins că o va face. Nu a renunțat nicio secundă la candidatură. O să propun în partid, miercuri, vreau să mergem să îi apărăm pe oameni de abuzuri. Miercuri avem ședință, dar nu știu dacă se va discuta. Este în funcție de organizațiile care au adoptat rezoluțiile. Eu i-am spus atunci că trebuie să candideze. Mi-a zis nu a fost o renunțare, dar în contextul în care veneam nu aveam cum să zic «candidez la președinție», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare făcut public. Am convingerea că va candida”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul ALDE a mai spus că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, iar declarația acestuia după alegerilor europarlamentare din 26 mai „nu a fost o declarație de renunțare” la candidatura pentru un mandat la Cotroceni.

„Acesta nu e decât un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci când apar anumite îndoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lămurit în partid că nu a fost o renunțare. La nivel personal m-am lămurit cu Călin Popescu Tăriceanu că acea declarație de atunci nu a fost o declarație de renunțare, ci una făcută într-un anumit context. Toate rezoluțiile declanșate în partid vor să îi probeze sprijinul și dorința tuturor de a candida”, a spus Zamfir.

Citește și DNA răspunde prompt la declarațiile lui Tăriceanu

Senatorul ALDE a adăugat că singura problemă care se pune este dacă Tăriceanu va fi sau nu candidatul comun al PSD-ALDE la prezidențiale. El a mai precizat că vor fi discuții cu PSD, după Congresul din 29 iunie, în care social-democrații vor își alege conducerea partidului.

„Discuția nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluției noi am propus discuții cu PSD, sigur după ce își fac și ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuția e: candidează din partea unei alianțe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să țină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD, a mai spus Daniel Zamfir.

ALDE Brașov a adoptat, vineri, o rezoluție, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să își anunțe candidatura la prezidențiale și a solicitat începerea discuțiilor cu PSD pentru susținerea acestuia la alegeri. Și organizația ALDE Sibiu consideră că Tăriceanu trebuie să fie prezidențiabilul partidului.

Până în prezent de la PSD ar vrea să candideze la prezidențiale Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu a spus că Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea sunt nume vehiculate în interiorul PSD pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale. Candidatul PSD la prezidențiale va ajunge în turul doi.

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunțat că partidul ia în calcul și varianta unui prezidențiabil din afara formațiunii.

PSD va avea pe 29 iunie un Congres extraordinar pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general.

Citește și RISE Project: Codrin Ștefănescu se pregătește să încaseze 4 milioane de euro de la statul-stat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele