Zăpadă la Ierusalim, în Liban, Iordania și Egipt

1

Locuitorii din Ierusalim trăiesc experienţa zăpezii, pe Domul Stâncii şi pe Zidul de Vest aşternându-se un strat alb în urma unei furtuni de zăpadă pornită în cursul nopţii. Cu o situație similară s-au confruntat și autorităţile din Liban şi Iordania, iar egiptenii au văzut pentru prima dată zăpadă în faţa casei după zeci de ani.

 

Înainte de răsărit, copiii s-au grăbit să se bată cu bulgări de zăpadă în afara porţilor Oraşului Vechi, în timp ce credincioşii se îndreptau spre locurile sfinte pentru iudaism, islamism şi creştinism.

Furtuna de zăpadă a început miercuri seara, iar autorităţile au suspendat transportul public şi au blocat drumul principal spre Ierusalim.

Vezi și Stresul și anxietatea în pandemie, o mare problemă. Cum le putem diminua sau elimina!

Însă, pe măsură ce intemperiile au scăzut din intensitate, municipalitatea a anunţat reluarea serviciilor, iar cei interesaţi au putut chiar să se deplaseze cu maşinile pentru a bucura de spectacolul naturii.

”Am venit de la Tel Aviv să ne jucăm în zăpadă”, a declarat Ben Miller, citat de Reuters. ”Se întâmplă rar să avem zăpadă în Ierusalim. Ultima dată, cred, a fost în 2013”, a adăugat el.

Ambasada Israelului în România a postat joi, pe pagina de Facebook, o înregitrare video din Ierusalim.

„După 7 ani, zăpada a sosit și la #Ierusalim . Aseară, o ninsoare cu fulgi mari a îmbrăcat orașul într-o haină albă și a scos mai mulți locuitori la plimbare și la joacă”, a scris Ambasada.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele