Zelenski, mesaj către naționaliștii români: „Vreau să încep un dialog pentru protecția minorităților noastre naționale”

0
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în discursul ţinut în faţa Parlamentului României, că doreşte „un dialog cu România pentru a permite întreaga protecţie” minorităţilor naţionale şi comunităţii româneşti din Ucraina şi celei ucrainene din România.

 

„Viitorul nostru e împreună, într-o familie europeană. Sunt convins că foarte curând voi putea să mă adresez dvs cu mulţumiri pentru întreaga susţinere, susţinerea României pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană”, a afirmat el.

Zelenski a afirmat că bunătatea şi susţinerea pentru refugiaţii din Ucraina reprezintă o bază pentru o apropiere şi mai mare între cele două popoare.

„Vreau să încep un dialog cu România pentru a permite întreaga protecţie minorităţilor noastre naţionale şi comunităţii româneşti din Ucraina şi celei ucrainene din România. Viitorul nostru e împreună, într-o familie europeană. Sunt convins că foarte curând voi putea să mă adresez dvs cu mulţumiri pentru întreaga susţinere, susţinerea României pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. Vă mulţumesc foarte mult. Glorie României, glorie Ucrainei!”, şi-a încheiat el discursul.

Vezi și Cîțu către Zelenski: ”Rusia trebuie izolată complet”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele