20 de ani de Google

0

Google sărbătoreşte,astăzi, 20 de ani de la înfiinţare, timp în care a evoluat de la un simplu sistem mai eficient de a explora internetul la cel mai important motor de căutare online.

Potrivit Mediafax, pentru cea de-a 20-a aniversare, compania a programat, la San Francisco, un eveniment dedicat viitorului motoarelor de căutare online, promiţând şi câteva anunţuri supriză. Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

În luna octombrie 2015, Google Inc a format un nou conglomerat, Alphabet Inc, care a încorporat unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduceau totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe internet. La momentul respectiv, Larry Page, cofondatorul şi directorul general al Google, a anunţat că Alphabet este o “colecţie de companii”, în care Google este cea mai mare dintre ele. Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android. Din Alphabet fac parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Google este un jucător major şi în domeniul inteligenţei artificiale, unde îi are ca rivali pe Amazon, Apple şi Microsoft.

Citește și: 5 moduri inedite de a-ţi aranja oglinzile în casă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele