A 4-a doză de vaccin, prea puţin eficientă în fața Omicron, confirmă un studiu israelian

0
vaccin
vaccin-antigripal

Cea de-a patra doză a serului anti-COVID-19 duce la creşterea anticorpilor la niveluri mai mari decât după doza a treia, însă nu ajunge pentru a preveni în fața variantei Omicron, potrivit unui studiu preliminar din Israel.

La Centrul Medical Sheba a fost administrată a 2-a serie de vaccinuri în cadrul unui studiu în rândul angajaților săi și a fost studiat efectul serului Pfizer la 154 de persoane după două săptămâni și al serului Moderna la 120 de persoane după o săptămână, a declarat directorul Unității de Boli Infecțioase, Gili Regev-Yochay.

Aceste rezultate au fost comparate cu cele obținute de un grup de control care nu a primit a patra injecție.

Cei vaccinați cu Moderna primiseră anterior trei injecții cu vaccinul de la Pfizer, a precizat spitalul israelian.

Serurile au dus la o creștere a numărului de anticorpi „chiar puțin mai mare decât după a treia doză„, a declarat Regev-Yochay: „cu toate acestea, nu este, probabil, suficient în fața Omicron„.

Știm până acum că nivelul de anticorpi necesar pentru a proteja și pentru a nu fi infectat de Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun„, a adăugat directorul spitalului.

Concluziile, despre care spitalul a spus că sunt primele de acest fel din lume, sunt preliminare și nu au fost încă publicate.

Amintim, Israelul a fost cea mai rapidă țară care a introdus vaccinările inițiale împotriva Covid-19 în urmă cu un an, iar luna trecută a început să ofere o a patra doză celor mai vulnerabili sau expuși la risc ridicat de infectare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele