Află dacă Cambridge Analytica are datele tale de pe Facebook

0

Numeroase persoane care se întreabă dacă postările, fotografiile sau mesajele lor se află printre cele ale celor 87 de milioane de utilizatori Facebook ale căror date au fost culese de firma de consultanţă Cambridge Analytica pot acesa linkul https://www.facebook.com/help/1873665312923476?helpref=search&sr=1&query=cambridge sau accesa centrul de ajutor Facebook pentru a afla răspunsul la această întrebare, scrie DPA.

Citiți și SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, Rusia amenință!

Facebook a început să-şi notifice utilizatorii afectaţi de acest scandal.

Centrul de ajutor Facebook se află sub semnul întrebării, în bara de de meniu, în partea dreaptă, sus, a paginii Facebook, unde se poate introduce în câmpul de căutare cuvântul “Cambridge”.

Astfel se poate afla dacă datele paginii utilizatorului respectiv au fost împărtăşite cu Cambridge Analytica prin intermediul aplicaţiei “This Is Your Digital Life” sau a prietenilor de pe reţeaua de socializare.

Însă căutarea la centrul de ajutor nu furnizează nicio altă informaţie.

În cazul în care utilizatorul respectiv sau prietenii săi au folosit aplicaţia la un moment dat, nu există vreo modalitate de a şterge acele date.

Iar Facebook vorbeşte în mod explicit doar despre această aplicaţie şi nu există nicio altă cale de a afla dacă alţi dezvoltatori au recurs la acelaşi mod de a accesa informaţiile utilizatorului respectiv sau ale prietenilor lui.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele