Agenția Europeană a Medicamentului subliniază beneficiile vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19

0
vaccin astrazeneca
COVID-19 / Coronavirus vaccine / AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului subliniază beneficiile vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 a anunțat, marți, directoarea EMA.

 

„Rămânem ferm convinși că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19, cu riscul asociat de spitalizare și deces, depășesc riscul acestor efecte secundare”, a declarat directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, în cursul unei videoconferințe.

15 țări, între care Germania, Franța și Italia, au suspendat din precauție utilizarea vaccinului AstraZeneca, după ce au fost semnalate probleme sangvine detectate la persoane vaccinate, cum ar fi dificultăți de coagulare sau formarea de cheaguri (tromboză).

Vezi și Țara noastră continuă vaccinarea cu AstraZeneca

„La ora actuală, nimic nu indică faptul că vaccinarea a cauzat aceste probleme. Acestea nu au fost menționate în testele clinice și nu au fost clasificate ca efecte secundare cunoscute sau așteptate”, a precizat Emer Cooke, adăugând că EMA ia situația „foarte în serios”. Studiile clinice au arătat „un număr foarte mic de formare a cheagurilor de sânge”, a adăugat ea.

Comitetul de securitate al EMA, cu sediul la Amsterdam, s-a reunit marți pentru a evalua noile informații și urmează să ajungă la o concluzie în cadrul unei reuniuni speciale care se va desfășura joi, a declarat directoarea agenției. „Este, așadar, un proces continuu. Nu mă aflu aici pentru a vă da actualizarea unei analize științifice”, a menționat aceasta.

Și Grupul consultativ de experți al OMS privind vaccinarea se reunește marți pentru a discuta despre vaccinul dezvoltat de laboratorul AstraZeneca împreună cu universitatea Oxford.

VEZI CARE ESTE CEL MAI BUN PURIFICATOR DE AER ANTI CORONAVIRUS

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele