Alexa, boxa smart de la Amazon, a înregistrat discuţia privată dintre doi soţi şi a transmis-o cunoştinţelor

0

Amazon recunoaşte că Alexa, boxa smart utilizată ca asistent personal, a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi din statul Oregon, pe care ulterior a trimis-o cunoştinţelor acestora.

Compania de tehnologie a menţionat că cei doi soţi au primit un telefon de la o cunoştinţă, spunându-i să-şi deconecteze dispozitivul Alexa deoarece este atacat cibernetic.

Cuplul a folosit dispozitivul Amazon activat prin voce, în toată casa, pentru a controla căldura, luminile şi securitatea.

Amazon a explicat seria de evenimente care au declanşat episodul într-o declaraţie trimisă prin e-mail. Asistentul personal Alexa s-a activat după ce a receptat un cuvânt în conversaţia cuplului, care a sunat similar cuvântului „Alexa” – declanşatorul obişnuit de a începe înregistrarea.

Citeşte şi Inteligența artificială Alexa dezvoltată în București de 650 de specialiști Amazon România

Vorbitorul a auzit ulterior mesajul „trimite mesaj” în timpul conversaţiei, moment în care dispozitivul a întrebat: „Cui?” Cei doi soţi au continuat să vorbească în fundal, iar sistemul Echo a interpretat o parte din convorbire pentru a identifica un nume în lista de contacte a cuplului. Alexa a întrebat apoi cu voce tare dacă doreau să trimită un mesaj acelei persoane de contact şi au auzit „correct” în mai multe conversaţii de pe fundal.

Amazon a precizat că situaţia a fost una foarte rară şi evaluează situaţia pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele