Angajații IMGB protestează împotriva patronilor coreeni care vor să închidă fabrica

0
Deficit bugetar de 8 mld. lei la 5 luni, de patru ori mai mare decât în 2017-media-2

Salariaţii Întreprinderii de Maşini Grele Bucureşti (IMGB) protestează în faţa Guvernului împotriva intenţiei proprietarului coreean al fabricii de a o închide şi de a vinde terenul pe care se află platforma industrială.

Protestatarii solicită Guvernului să intervină pentru salvarea de la închidere a întreprinderii.

Preşedintele Sindicatului Independent Dreptatea, Alexandru Voicu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că firma coreeană intenţionează să demoleze fabrica şi să vândă terenul pe care se află platforma industrială.

Citește și Tăriceanu despre protestul din Parlament: Am retrăit contramanifestația organizată de FSN cu muncitori de la IMGB

„Organizăm această acţiune de protest pentru că acţionariatul companiei a decis să o închidă. Solicităm faţă de Guvern implicarea în acţionariatul companiei şi salvarea ei de la închidere. (Guvernul – n. r.) să cumpere acţiuni. La sediul companiei, în ultimele două-trei săptămâni, am organizat în fiecare zi acţiuni de protest şi vom organiza în continuare. În spaţiul public să vedem ce se întâmplă după această acţiune. Astăzi mai sunt 300 de salariaţi ai IMGB şi încă 100 de subcontractori. (Întreprinderea – n. r.) o demolează. Ei au o fabrică similară în Coreea, duc acolo utilajele pe care le pot folosi, restul utilajelor le vând la preţ de mâna a doua, demolează, vând fierul, zeci de mii de tone de fier, după care vând pământul – 56 de hectare. Deci, o demolează. Am depus memorii şi la Ministerul Muncii, şi la Guvern, şi la Ambasada Coreei de Sud, dar până acum n-am primit niciun răspuns. O să depunem şi astăzi un memoriu la Guvern”, a afirmat preşedintele Sindicatului Independent Dreptatea, Alexandru Voicu.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele