„Bătălie” pe funcții în partidul lui Cioloș – 200 de candidați la europarlamentare

0

Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) a închis listele de candidatură internă pentru alegerile europene care vor avea loc pe 26 mai, printre cei înscrişi figurând şi fostul premier Dacian Cioloş.

În competiţia internă PLUS a înscris nu mai puţin de 186 de candidaţi. Potrivit unui comunicat al PLUS transmis vineri, candidaturile vor fi analizate din punct de vedere procedural, iar pe 12 ianuarie vor fi anunţaţi competitorii eligibili.

Dacian Cioloş şi-a argumentat decizia de a candida la europarlamentare pe experienţa îndelungată pe care o are în instituţiile europene şi pe faptul că a înţeles cum funcţionează UE.

„Nu sunt singurul român cu o astfel de experienţă, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experienţă la cel mai înalt nivel”, a declarat Cioloş.

Între 12 şi 15 ianuarie, membrii partidului vor vota candidaţii preferaţi printr-un sistem online securizat, fiecare putând să acorde câte un vot pentru cinci candidaţi. În baza numărului de voturi vor fi aleşi primii 43 de candidaţi, care se vor regăsi în lista pentru alegerile europarlamentare ale PLUS, urmând ca Biroul Naţional să înainteze Consiliului Naţional spre validare lista finală de candidaţi la alegerile europene.

 

Citeşte şi Reacția primarului PSD după ce fiul său s-a inscris in partidul lui Ciolos: Noi încercăm să remediem niște anomalii din justiție

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele