Biroul Electoral Central, obligat sa interzică folosirea imaginilor cu copii la referendum

0

Curtea de Apel a decis să oblige Biroul Electoral Central să dea o hotărare prin care să interzică folosirea imaginilor cu copii în cadrul referendumului din 6 si 7 octombrie 2018 pentru modificarea Constituției. Decizia a fost luată în cursul zilei de ieri de Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal. Ea nu este definitivă, dar este obligatorie.

Decizia a venit în urma unei cereri depuse de Asociația Solidaritatea Pentru Libertatea de Constiinta din Buzau condusa de Emil Moise, un profesor buzoian devenit cunoscut după ce, în anul 2008, a desfășurat o campanie privind interzicerea predării religiei în scoli.

El a mai depus o contestație la Biroul Electoral Central, atât în nume propriu, cât și în numele asociației pe care o conduce pentru a cere anularea referendumului pe două zile și organizarea lui doar pe data de 7 octombrie 2018.

Deciziile de înlaturare a afiselor ilegale au curs zilele astea.

Ieri, Biroul Electoral Judetean Alba a dispus înlăturarea de îndată din toate locurile publice şi de pe toate panourile special amenajate a tuturor materialelor electorale care conțin combinații de culori într-o succesiune care reproduce drapelul României.

De asemenea, bannerele de pe mai multe biserici au fost indepartate prin decizii ale birourilor electorale locale. La Bihor, o brutărie a fost amendată cu 10.000 de lei după ce a pus afișe pro-referendum în pungile cu pâinea pe care o vindea. Amenda a fost aplicată de Direcția de Sănatate Publică.

Citește și CSM publică pe site-ul oficial un comunicat care pare al întregului Consiliu, dar e de fapt semnat doar de doi membri apropiați de coaliția PSD-ALDE

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele