Ceasul ieftin purtat de Papa Francisc s-a vândut cu 51.000 de dolari la o licitație

2
- Reclama -

Un banal ceas din plastic, marca Swatch, pe care Papa Francisc l-a purtat mulți ani, a fost vândut la licitație pentru peste 51.000 de dolari, de 850 de ori peste prețul de fabrică.

Suveranul Pontif îl însărcinase recent pe secretarul său să ia legătura cu o casă de licitații, scrie „Il Messaggero”. Apoi, ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un Swatch negru, a fost scos la licitație, iar încasările vor finanța burse de studiu pentru copii săraci.

Publcația franceză „Le Point” scrie că ceasuri ce au aparținut actorilor, actrițelor sau marilor personalități sunt adesea scoase la licitație. Astfel, un Tag Heuer purtat de Steve McQueen în filmul „Le Mans” din 1971, a fost vândut cu 1,8 milioane de euro. Rolex-ul lui Paul Newman s-a vândut cu 4,5 milioane de euro, iar ceasul din aur alb Omega ce i-a aparținut lui Elvis Presley, cu 1,5 milioane de euro.

Papa Ioan Paul al II-lea purta adesea un Rolex din aur, în timp ce Benedict al XVI-lea prefera un Junghans din anii `60.

Cel mai modest dintre ei, Papa Francisc, s-a mulțumit cu un Swatch de doar 60 de euro, cu o curea neagră din plastic și un cadran alb, cu o fereastră subțire pentru a afișa data. Dealtfel, Suveranul Pontif, de origine argentiniană, are gusturi ieftine și în privința așa-numitului „Papamobil”, folosind frecvent modele modificate ale unor mașini din categoria entry-level, printre care și o Dacia Duster.

- Reclama -

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele