Cine este tânărul modest care transmite mesajele autorităților în limbaj mimico-gestual

0

Modest, cu pulover peste cămașă –  așa îl putem vedea la TV aproape în fiecare seară pe Bogdan, interpretul mimico-gestual de la conferințele Guvernului. Fără să exagerăm, putem spune că acest băiat este „în primă linie” în aceste momente, alături de medici, asistente sau militari.

Bogdan Anicescu este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.

sursa foto: https://www.facebook.com/bogdan.anicescu

„Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.
El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz.
Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:
– Vă mulțumesc!
– Pentru ce, Bogdan?
– Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.
– Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.- În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!
– E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?
– Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!
Dar noi am auzit doar “Data viitoare”, din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.
El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism.
Mulțumim, Bogdan!” , se arată pe pagina Ministerul Afacerilor Interne.

Interpretul nu primește nici o informație înainte de a intra în direct cu autoritățile, ci în același timp cu toți cetățenii

Eu nu primesc nimic înainte de a intra în direct, primesc informația în același timp cu cetățenii. Mi-ar fi fost de folos să știu dinainte tot ceea ce se va vorbi, să am un text sau măcar o idee. Nu pot decât să anticipez în funcție de ceea ce se întâmplă în ziua respectivă ce ar urma să se spună. Sigur, asta reprezintă o problemă în plus pentru orice interpret. Pe de o parte, informațiile sunt foarte importante și trebuie reproduse prin limbaj mimico-gestual cât mai atent, cât mai fidel. Pe de altă parte, nici nu știi ce se va vorbi,” a declarat Bogdan Anicescu în Matinalul Digi FM.

Există multe persoane care ajută în aceste momente grele, oameni care stau în umbră, oameni modești, oameni care niciodată nu vor fi disperați să primească pensii speciale sau funcții înalte în stat, iar un exemplu în acest sens este Bogdan. Mulțumim!

Citește și Jurnal de știri pozitive în vremea COVID19: Companii, vedete și biserici luptă împotriva pandemiei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele