Ciolacu speră să dea jos Guvernul Cîțu, dar e bucuros că a vorbit cu Premierul despre PNRR

0
ciolacu psd

Marcel Ciolacu speră ca PSD să dea jos Guvernul Cîțu, dar e bucuros că a vorbit cu Premierul despre PNRR. Preşedintele Partidului Social Democrat a ținut să precizeze că actualul guvern va cădea „atunci când în Parlament se va crea o masă critică”.

 

Liderul social-democrat a reiterat că PSD va uza, în actuala sesiune parlamentară, de moţiunea de cenzură, ca „instrument democratic şi constituţional”, arătând că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se vorbeşte de căderea unui guvern la câteva luni după alegeri.

„Cred că PSD în această sesiune parlamentară categoric va depune o moţiune de cenzură. Se impune acest lucru. E un instrument democratic şi constituţional al opoziţiei. Este pentru prima dată în 30 de ani postdecembrişti, în epoca modernă, democratică a României când se se vorbeşte de căderea unui guvern la câteva luni de la alegeri. (…) Când se va crea acea masă critică în Parlament, atunci va cădea guvernul constituţional. Părerea mea, în schimb, e că în interiorul României, şi pe stradă, şi la locurile de muncă, începe să se creeze o masă critică împotriva guvernului său (guvernul preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.), pentru că noi avem de a face cu o confiscare a unui câştig al unui partid politic şi o încălcare a spiritului Constituţiei. PSD a reconfirmat că este cel mai mare partid din România şi a câştigat alegerile. Preşedintele a găsit de trebuinţă să respingă oferta PSD de a crea o majoritate şi şi-a dorit guvernul său din partidele care au pierdut alegerile şi vedem efectele”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a spus că social-democraţii vor „arăta tot ceea ce face acest guvern”.

Vezi și Penalii PSD rămân fără imunitate: Bodog lăsat fără protecție de Ciolacu

Discuții despre PNRR

Întâlnirea dintre reprezentanţii PSD şi premierul Florin Cîţu va avea loc, astăzi, de la ora 15,00, la Palatul Victoria. La discuţie vor mai lua parte, alături de Marcel Ciolacu, Florin Jianu, ca reprezentant al întreprinderilor mici şi mijlocii, Dumitru Costin, ca reprezentant al sindicatelor, şi europarlamentarul Victor Negrescu.

Ciolacu a declarat că PNRR este „un plan pentru reforme, nu pentru firmele cuiva apropiat celor de la putere sau pentru firmele de consultanţă ale altora„.

„Eu nu pot decât să mă bucur că, până la urmă, prim-ministrul şi-a găsit timp să stea de vorbă şi cu opoziţia pe PNRR, dar şi mai mult mă bucură faptul că s-au hotărât să vină cu el transparent şi să îl prezinte în Parlament. (…) Acest plan nu este nici al puterii, nici al opoziţiei. Acest plan este al României. Statul român şi toată clasa politică trebuie să aducă cât mai mulţi bani europeni în România, astfel încât nivelul de trai al românilor să crească. Asta este logica într-un stat normal”, a afirmat Ciolacu.

Preşedintele social-democrat susţine că va merge la discuţiile cu şeful Executivului cu „anumite solicitări şi mecanisme clare”.

„Eu sper să ajungem, până la urmă, la obiectivele pe care le propunem prin PNRR. Mergem cu anumite solicitări, mecanisme clare de implementare. Sunt două lucruri diferite. Una este planul pe care îl depunem şi pe urmă avem o problemă de implementare şi capacitatea administrativă a statului român de a aduce ultimul euro din acest PNRR în România. Nu ne dau banii că suntem frumoşi, ci pe proiecte”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele