Penalii PSD rămân fără imunitate: Bodog lăsat fără protecție de Ciolacu

0

Penalii PSD rămân fără imunitate: Bodog este lăsat fără protecție de Ciolacu. PSD va vota, în plenul Senatului, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, a anunţat, marţi, liderul PSD Marcel Ciolacu.

 

„Senatorii PSD s-au abţinut ieri la votul din Comisia juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei Puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal”, a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

Plenul Senatului va dezbate şi vota, miercuri, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, a declarat luni că plenul va decide în cazul solicitării DNA în cazul lui Bodog, menţionând că raportul comisiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupţie.

Votul în Comisia juridică a fost secret. S-au exprimat şase voturi „pentru” şi unul „împotrivă” şi au fost şase abţineri.

Vezi și PSD ar putea vota pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog

Senatorul Florian Bodog, audiat luni în Comisia juridică, a afirmat că „nu se va sustrage cercetării”.

„Indiferent de decizia pe care Comisia juridică o va lua, nu mă voi sustrage cercetării. (…) Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Nu am absolut nimic de ascuns şi nu am absolut niciun lucru care să nu poată fi spus public (…) Nu este prima dată când mă supun prevederilor legale”, a declarat Bodog.

El a amintit că această solicitare a fost pe rolul Senatului şi în 2019, iar procurorul de caz „a reactivat” dosarul în 2 noiembrie, când listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare de anul trecut au rămas definitive.

Procurorii DNA îl acuză pe Florian Bodog că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele