Cioloş către Iohannis: Premierul a rupt cu bună știință acordul de coaliţie

0
ciolos iohannis

Preşedintele USR, Dacian Cioloş a enumerat, joi, într-un comunicat oficial postat pe pagina sa de Facebook, motivele care au dus la ieşirea USR-PLUS de la guvernare, el răspunzându-i, astfel preşedintelui Klaus Iohannis care acuzase USR că a abandonat guvernarea.

 

Vezi și Stelian Ion: Strategia de la Cotroceni e să ne țină în afara guvernării pentru că deranjăm mafiile transpartinice

”În aşteptarea consultărilor pentru formarea noului guvern, l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS „a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute”. Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine”, a scris Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Cernavodă, că Guvernul Cîţu a căzut victimă orgoliilor unor politicieni care nu au în spate nicio gândire pentru români.

”Politicienii care au votat moţiunea de cenzură au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente. USR, care s-a dat mare partid reformist, nu doar că a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute, dar s-a aliat cu PSD şi cu AUR şi au dărâmat guvernul”, a spus şeful statului.

Vezi și Barna atac dur la Cîțu

Șeful USR afirmă că Florin Cîţu, un ”premier care a tratat cu o crasă lipsă de respect partenerii de guvernare şi a dat afară fără motiv doi dintre miniştri”, a rupt acordul de coaliţie cu bună ştiinţă. ”Cu toate că după remanierea fără evaluare a lui Vlad Voiculescu am stabilit un nou acord în Coaliţie, situaţia s-a repetat cu Stelian Ion, fără nicio discuţie în Coaliţie”, mai spune Cioloş.

Preşedintele USR arată că un alt motiv al plecării din Guvern a fost ”un premier care a aprobat intempestiv si împotriva opiniei partenerilor de coaliţie un program de 10 miliarde de euro – PNDL 3 – în care nu există criterii de împărţire a banilor altele decât pixul său. Premisele unui jaf din bani publici”. Blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetăţenilor care ne-au votat şi care sunt parte a programului de guvernare: desfiinţarea Secţiei Speciale ca sperietoare pentru magistraţi, reformarea sistemului de pensii şi desfiinţarea pensiilor speciale, reforma legilor Justiţiei, reforma administraţiei, depolitizare şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale care sunt doar nişte „sinecuri” politice. Eşecul campaniei de vaccinare pe care a coordonat-o premierul şi pe care a refuzat să o lase în coordonarea Ministerului Sănătăţii. O decizie a cărei consecinţă o vedem azi, din păcate, printr-un număr-record de decese”, mai spune Cioloş.

Potrivit liderului USR, toate aceste lucruri i-au adus la momentul în care pur şi simplu rămânerea USR în guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat ”cauţionarea unui comportament nedemn pentru o astfel de poziţie şi, în mod clar, în afara parteneriatului politic stabilit iniţial cu el pentru o guvernare în interes public”.

”Ne-am dat seama că pe premierul Cîţu mai mult îl încurcăm în obiectivele sale personale şi nu vom atinge niciunul dintre punctele agreate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României”, afirmă în final Cioloş.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele