Cioloș: coaliția de guvernare PNL-PSD se află într-un concediu prelungit

0
ciolos

Liderul USR Dacian Cioloş a criticat dur, marţi, într-o conferinţă de presă, actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD, despre care a spus că a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. El l-a criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care nu a ieşit să explice populaţiei cum se pregăteşte România pentru conflictul din Ucraina.

 

”Actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD se află într-un concediu prelungit, această coaliţie ne-a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. Aşa arată guvernarea PNL-PSD, după două luni de la instalare. Liderii coaliţiei pare că au făcut un pod între vacanţa de Crăciun, cea de revelion şi cea de 24 ianuarie”, a spus liderul USR, adăugând că vedem şedinţe ale coaliţiei din când în când, online, şi nu din teama COVID-19, ci pentru că sunt în concediu.

”Or fi pe undeva, dar noi nu îi vedem”, a mai spus Dacian Cioloş, acuzând actuala coaliţie că a greşit legea privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie. ”Au spus că vor repara legea, dar în schimb au creat o problemă şi mai mare, cu drame în familile care au primit facturi mărite, peste un milion, spun ei, greşite. Au produs apoi o altă plafonare, deci o plafonare la plafonare, dar care nu rezolvă problema”, a spus Cioloş, criticând şi anunţul privind amenzile pe care le vor da autorităţile, pentru că, spune el, nu rezolvă dramele românilor care au primit astfel de facturi mărite.

Dacian Cioloş a mai spus că actuala coaliţie a promis că ca gestiona pandemia mai bine decât fostele guvernări.

”Ţineţi minte cum ne dădea domnul Rafila lecţii, când era PSD-ul în Opoziţie, despre cum trebuie făcut şi cum nu trebuie făcut. Ce vedem acum, dincolo de faptul că avem un record de infectări (…) nu am văzut nicio măsură suplimentară, sau mai bine aplicată decât cele care au fost înainte. Ba, mai mult, certificatul COVID, un proieft depus de PNL în Parlament, a rămas aici până la Sfântul Aşteaptă şi această guvernare nu a venit cu nimic nou care să rezolve problema”, a mai declarat Cioloş.

Preşedintele USR a amintit şi despre lipsa de investiţii în infrastructură şi despre faptul că nici până în prezent nu avem un ministru numit la Digitalizare.

Proprietarii de apartamente din Cluj au două variante: ori termoficare, ori centrală de bloc

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele