Cîțu: Deficit de 7% din PIB pentru 2021

0

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi după ședința de guvern că ținta de deficit pentru acest an rămâne de 7% din Produsul Intern Brut.

 

Primul Ministru a anunțat că a cerut fiecărui ministru ”un set de măsuri de reformă de la fiecare minister” care să cuprindă reforma companiilor de stat, eliminarea unor cheltuieli ineficiente din buget, legea salarizării, legea pensiilor.

Vezi și CSM discută acţiunile formulate de Secția Specială cu privire la presupusele abateri disciplinare ale lui Iacob și Koveși

Cîțu a explicat de ce durează atât de mult realizarea proiectului de buget: ”În acest moment introducem reforme amânate 30 de ani și modificăm măsuri cu efecte devastatoare asupra bugetului. E important să menținem încrederea investitorilor străini, a Comisiei Europene, a agențiilor de rating. Analiza pe buget e puțin diferită pentru că începem prima parte a bugetării multianuale, cred că o vom introduce din 2023. Mă uit și la bugetul 2021 – 2022. O parte din reforme vor avea impact real în 2022, e o muncă mai laborioasă”.

Vezi care este cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele