Cîțu invită PNL să revină la liberalism

0
florin citu

Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, despre creşterea ratei inflaţiei la peste 10%, că ”PNL ar trebuie să se întoarcă la liberalism şi la soluţii liberale”.

 

”Să avem mai mult curaj să impunem măsuri liberale”, a spus el, precizând că costurile de a reduce această inflaţie vor fi mari, de aceea trebuiau să fie luate măsuri mai devreme. Cîţu a mai arătat că o să îşi spună opinia de economist în Bex-ul PNL, unde o să propună şi măsuri.

”Nu poţi să dai vina tot timpul pe ucraina. Dacă mă uit la ţările din jurm estimările pentru Ungaria, Polonia, se ajustează doar cu 0,8, Bulgaria 1,2 dar nimeni nu are ajustarea noastră. Deci e clar că e ceva particular pentru noi”, a spus Cîţu.

Preşedintele Senatului a arătat că această inflaţie înseamnă ”preţuri mari”.

”Am spus că mie îmi este teamă să ajungem la inflaţie de peste două procente, pentru că va fi foarte greu să corectezi această inflaţie. Estimările Băncii Centrale arătau că la finalul anului eram undeva la zece la sută (..) Costurile de a reduce această inflaţie vor fi mari, de aceea trebuiau să fie măsuri mai devreme. Cu cât întârzie aceste măsuri de a reduce inflaţia şi de a corecta echilibrul macroecnomic, cu atât aceste măsuri vor fi mai dure, în viitor”, a spus el.

 

India și China nu au vrut să pedepsească Rusia la ONU

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele