Coasta de est a SUA – invadată de păianjeni uriași din Asia

0

Arahnidele mari, galbeni și negri, din Asia, s-au răspândit pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii în ultimii ani, dar, scrie AFP, în ciuda aspectului lor ce poate părea înfricoșător, nu sunt periculoși și chiar ar putea ajuta ecosistemul local.

Cercetătorii au studiat „invadatorii”, care au, de asemenea, nuanțe de roșu aprins și albastru închis, de când au sosit în Georgia aproximativ acum 9 ani.

Rapid, pânzele uriașe ale păianjenilor „Joro” au devenit comune în pădurile din această regiune. Țesute la înălțimea oamenilor, pot avea un diametru mai mare de un metru, ba chiar le servesc ca un fel de parașută, pentru a zbura pe distanțe mari, datorita curenților de aer.

Motivul pentru care am început acest proiect este pentru că ne-au căzut literalmente în poală”, a declarat Andy Davis de la Universitatea din Georgia pentru AFP. „Sunt aproape peste tot aici, în Georgia de Nord, sunt peste tot în curtea mea”, spune acesta.

Sosiți probabil la bordul unui container sau al unui camion, ar trebui să continue acum să colonizeze America, mergând spre nordul continentului.

Oamenii de știință au încercat să descopere prezența lor în Statele Unite. Exemplare au fost observate în Carolina de Sud și de Nord, Tennessee și chiar până în Oklahoma.

Singuri, acești păianjeni probabil ar avea nevoie de aproximativ 20 de ani pentru a ajunge în capitala Washington, potrivit lui Davis. Dar probabil că așa se va întâmpla mult mai repede, crede el, pentru că uneori aceste „mici fiare” se trezesc din neatenție pasageri de mașini, fiind astfel transportate pe sute de kilometri pe șosele.

Tot studiul lui Andy Davis și al colegului său Ben Frick a enumerat și specificul acestor păianjeni. Se hrănesc cu insecte mici, cum ar fi muștele, și sunt chiar capabili să supraviețuiască unor perioade scurte de îngheț. Fiind din Japonia, acești păianjeni se pot adapta la climatele temperate de pe tot globul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele