UPDATE: Coronavirus închide restaurantele, sălile de fitness, saloanele de înfrumusețare

0

Veste Bună – nu se închid orașele

“Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, nu suntem în situaţia să raţionalizăm alimente”, a dat asigurări Marcel Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI, subliniind că măsurile luate de autorităţi au ca scop distanţarea socială, pentru a nu se ajunge la o răspândire comunitară extinsă a virusului.

“Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informaţiilor false, să fie puternici şi lucizi”, a spus ministrul de Interne.

Vezi în detaliu lista măsurilor generate de Starea de Urgență: https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-17-martie-ora-22-00/

 

Legătura cu Spania e ruptă

“Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată”, a spus Vela.

El a precizat că aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare şi care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgenţă.

Știre inițială

Ministrul de interne,  Marcel Vela, a anunțat că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. 

Este vorba de activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior.

Vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare. „Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoasesportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise”, a spus ministrul Vela.

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele