Cristian Boureanu, audiat de procurorii DNA

0
- Reclama -

Fostul deputat Cristian Boureanu s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul DNA. Acesta le-a spus jurnaliştilor că a venit pentru a rezolva anumite lucruri „tehnice”. Fostul deputat s-a prezentat şi ieri în faţa procurorilor. Acesta şi-a plătit cauţiunea de 200.000 de euro stabilită de DNA în dosarul său.

Citiți și Liber la urmărirea (penală) lui Sebi Vlădescu

Săptămâna trecută, DNA a anunţat că Boureanu este urmărit penal în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu este acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi în care mai sunt urmăriţi penal şi Ionuţ Costea, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar şi preşedinte al EximBank, şi a lui Constantin Dascălu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Infracţiunile de corupţie au fost comise în legătură cu încheierea şi derularea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucureşti – Constanţa, precum şi cu recuperarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) restante, pentru lucrări de reabilitare la o altă linie de cale ferată.

Astfel, în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele