Cumpănașu primește un milion de euro de la Ministerul Educației

0

Asociația pentru Implementarera Democrației condusă de Alexandru Cumpănașu a primit un million de euro pentru „creșterea nivelului de educație anticorupție în randul personalului angajat al Ministerului Educației”.

 

Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative.”

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Durata a fost de 18 luni, iar contractul a fost semnat în 28 martie 2019. Buget alocat: 4.892.870,30 lei, din care: 4 milioane bani europeni, iar restul de 800 de mii sunt finanțare din bugetul Ministerului Educației.

Citește și Procurorii au demarat urmărirea penală a lui Alexandru Cumpănaşu

Potrivit documentelor, „scopul proiectului este consolidarea cadrului procedural de conformitate administrativ i de implementare a standardelor legale de etic, integritate și anticorupție adoptate de MEN”.

Pe ce ia Cumpănașu un million euro

„1. Aplicarea unitară a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică și integritate în autoritățile și instituțiile publice;

2. Realizarea unei metodologii de cercetare privind mecanismele de aplicare si de raportare a măsurilor de etică, integritate i prevenire a corup iei promovate la nivelul MEN. 3

3. Efectuarea unui Raport de diagnoz a mecanismelor existente în domeniul promov rii m surilor de etic , integritate i anticorupție la nivelul MEN.

4. Efectuarea unui Raport de evaluare a riscurilor și vulnerabilităților la corupție în activitatea instituțională a MEN.

5. Realizarea unui studiu a modelelor de etică, integritate și conduită anticorupție în gestionarea sistemului de educație din state membre UE”, sunt câteva din obiectivele proiectului.

Cumpănașu, relații nepotrivite cu minore

În ianuarie, 2021, înregistrări audio arată modul în care Alexandru Cumpănașu declară și pretinde iubire unor minore. Într-o altă înregistrare video, Cumpănașu pretinde că a făcut sex cu profesoare în toaleta școlii.

Într-o înregistrare obținută de Rise Project, Cumpănașu discută cu o fată căreia, în două rânduri îi declară iubirea. „Să știi că te iubesc foarte mult”, spune Cumpănașu. Fata spune că și ea îl iubește foarte mult. La începutul discuției, fata îi spune lui Cumpănașu că a vorbit cu un avocat pentru o anumită speță și acum se simte mai liniștită.

La finalul discuției, urmează dialogul:

Fata: „am înțeles cât de mult ți la mine”,

Cumpănașu: Și cât de mult te iubesc.

Fata: Și eu te iubesc mult.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele