DNA: Urmărire penală ”in rem” pentru abuz în serviciu privind achiziționare dozelor de vaccin anti COVID

0
dna
Sediul DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal în care se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19. Surse parlamentare susțin că dosarul l-ar viza pe premierul Florin Cîțu.

 

Potrivit DNA, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccin anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (‘in rem’), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, informează procurorii anticorupţie.

Vezi și Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 2 milioane de doze de vaccin gripal

DNA precizează că această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele