Emma Răducanu a fost desemnată personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

0
Sursa foto: facebook/EmmaRaducanu

Jucătoarea de tenis campioană la US Open la doar 18 ani a fost desemnată, duminică, personalitatea sportivă a anului în Marea Britaniei, în ancheta anuală a BBC.

Votul a avut loc în timpul transmisiunii „BBC One” de duminică, de la Media City din Salford.

Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători.

Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, anul acesta a fost nebunesc.

Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă„, a declarat tânăra jucătoare de tenis.

Pe lângă Emma Răducanu, au mai fost nominalizaţi Tom Daley, campion olimpic la sărituri în apă, boxerul Tyson Fury, care l-a învins prin KO pe americanul Deontay Wilder şi şi-a păstrat centura WBC, înotătorul Adam Peaty, campion olimpic, fotbalistul Raheem Sterling (Manchester City) şi sportiva paralimpică Dame Sarah Storey, triplă campioană la Jocurile Olimpice din Japonia.

Printre alte premii decernate în cadrul galei se numără cel pentru tânărul sportiv al anului, câștigat de Sky Brown, medaliată cu bronz la Tokyo, la 13 ani şi 28 de zile, în proba de skateboarding, echipa anului, naţionala Angliei, şi antrenorul anului, selecţionerul Gareth Sothgate, cel mai bun sportiv al anului (pe plan internaţional), jocheul Rachael Blackmore, şi eroul necunoscut, Sam Barlow, fondatoarea unui club de fitness şi iniţiatoarea unor proiecte de caritate.

Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, a început acest sezon pe locul al 343-lea mondial şi îl termină în Top 20, după două performanţe excepţionale, calificarea în optimi la Wimbledon şi câştigarea US Open, fiind prima jucătoare care obţine trofeul la un Grand Slam după ce a evoluat încă din faza calificărilor competiției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele