Emmanuel Macron vine marți în România. Preşedintele francez merge miercuri în Republica Moldova

0
- Reclama -

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să efectueze marţi o vizită în România – unde se va întâlni cu militari francezi staţionaţi -, iar apoi în Republica Moldova, miercuri, cu scopul de a-şi exprima susţinerea faţă de această ţară afectată de Războiul rus din Ucraina, anunţă vineri Palatul Élysée, relatează AFP.

 

Preşedinţia franceză precizează că o vizită a şefului statului francez în Ucraina urmează să aibă loc la o dată care nu a fost încă stabilită, în momentul în care această vizită îi va fi ”utilă preşedintelui (ucrainean Volodimir) Zelenski”.

Franţa doreşte ca Ucraina să iasă ”victorioasă” din conflictul cu Rusia, subliniază preşedinţia franceză, răspunzând astfel unor întrebări, în urma unui îndemn al lui Macron de a ”nu umili Rusia”.

Vezi și Emmanuel Macron despre România: o țară pe care „unii” încearcă să o deturneze

”Aşa cum a avut ocazia să spună preşedintele, noi dorim victoria Ucrainei. dorim ca integritatea Ucrainei să fie restabilită. Dorim ca acest conflict, ca acest război al Rusiei împotriva Ucrainei să înceteze cât mai rapid posibil”, declară un consilier prezidenţial.

- Reclama -

Franţa se declară pregătită să participe la o ”operaţiune” de ridicare a blocadei portului Odesa, situat în sudul Ucrainei, şi să exporte cereale ucrainene către ţări care au nevoie de acestea.

”Ne aflăm la dispoziţia părţilor pentru ca, în fond, să se creeze o operaţiune care să permită accesul în portul Odesa în deplină siguranţă, adică să treacă vapoare în pofida faptului că marea este minată”, mai declară consilierul prezideţial.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele