gaze combustibil

Extragerea de gaze naturale din Marea Neagră ar putea avea loc în acest an

Stefan Alexiu

Nicolae Ciucă a afirmat ca extragerea de gaze naturale din Marea Neagră ar putea avea loc în acest an. Premierul a subliniat că în următoarea perioadă încep investiţiile în perimetrul Neptun Deep, dar şi cele legate de exploatarea gazelor de la mare adâncime.

 

Astfel, dependența României de gazul rusesc va dispărea, dar și Europa va putea beneficia de gazul românesc. O atare situație se va resimți imediat în PIB-ul României care va crește dramatic datorită exporturilor.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, 18 aprilie, la Radio România Actualităţi, că România nu este afectată de lipsa surselor de energie şi de gaze.

Vezi și Premierul Ciucă: priorități pentru România sunt gazele și medicamentele

“România nu este o ţară care să fie foarte afectată de lipsa surselor de energie şi gaze. România are potenţial în ambele domenii şi de aceea aici venim cu două componente. Una este să ne înscriem în programele Uniunii Europene pentru a dezvolta noi surse de energie şi aici avem ca obiectiv să dezvoltăm sursele de energie regenerabile, iar în ceea ce priveşte independenţa de resursa de gaz faţă de Federaţia Rusă, am decis ca prin această lege (n.r. legea offshore) să asigurăm stabilitate şi predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu”, a transmis premierul.

Premierul a precizat că extragerea primelor gaze naturale din Marea Neagră va avea loc în acest an.

“Există posibilitatea ca în scurt timp să putem să începem investiţiile în perimetrul Neptun Deep şi să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră, totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul naţional de la mare adâncime, această investiţie putând să asigure gaze începând cu anul 2024.

Citeste si...  Pandemia a afectat veniturile şi vânzările în cazul a peste 55% dintre companiile din România

Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an. Există deja o investiţie făcută de Black Sea Oil and Gas şi au semnat deja documentele de recepţie, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiţie şi desigur, la sfârşitul anului 2026, începutul lui 2027, să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *