Firea, tot mai aproape de un dosar penal la DNA din cauza PUZ Sectorului 3

1
nicusor-dan-gabriela-firea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că va merge la DNA pentru a susține plângerea penală pe care a depus-o în 2019 în legătură cu modul în care a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3 și că speră ca ancheta să avanseze „cât mai rapid”.

 

„Printre persoanele pe care le consider vinovate și împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea și fostul arhitect-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul general a explicat faptul că în plângerea din 2019 a arătat că PUZ Sector 3 a fost adoptat „cu încălcarea mai multor prevederi legale”.

Vezi și Nicușor Dan cere președintei Curții de Apel consiliere juridică în problema PUZ-urilor

„Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinația din spațiu verde în spațiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA și sper ca această speță să avanseze cât mai rapid”, a precizat Nicușor Dan.

Nicușor Dan susține că, spre deosebire de 2019, când era deputat, și singura posibilitatea de a contesta era depunerea unei pângeri penale, acum, ca primar are „un instrument mai puternic”, pe care l-a și folosit: propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru 1 an de zile.

„E foarte important ca bucureștenii să aibă un mediu curat și e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea orașului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse”, a mai scris Nicușor Dan.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele