Focuri de armă confirmate de Chișinău, trase în apropierea satului Cobasna, unde se află un mare depozit de armament și muniție rusesc

1

Chișinăul confirmă focurile de armă trase miercuri dimineață în apropierea satului Cobasna, unde se află un mare depozit rusesc de armament și muniție.

Reprezentantul Comisiei Unificate de Control, Ion Solonenco, a declarat că miercuri dimineață s-au auzit focuri de armă la frontiera Ucrainei cu Republica Moldova, în apropiere de satul Cobasna.

„La ora 8:45, la hotar cu Ucraina au fost trei împușcături, nu în regiunea transnistreană, nu în regiunea Cobasna, nu în regiunea depozitului, dar la hotar”, a afirmat Solonenco.

Solonenco mai precizează că este o distanță de doi kilometri de la depozitul unde se păstrează arme și muniții din perioada sovietică până la granița cu Ucraina.

Ministerul de Interne al nerecunoscutei regiuni separatiste Transnistria a anunțat miercuri că la ora 8.45 ar fi fost trase mai multe focuri de armă dinspre Ucraina asupra localității Cobasna.

În Cobasna se află unul dintre depozitele de muniții ale Rusiei.

”Aseară, mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea Rîbnița. Dronele au fost lansate deasupra Transnistriei din Ucraina.

În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană s-au tras focuri în direcția localității Cobasna. Nu există victime”, arată Ministerul de Interne din Transnistria.

Cu doar câteva momente mai devreme, un alt oficial transnistrean declarase că situația din Colbasna e calmă și că ar fi existat un singur foc de pușcă dinspre Ucraina.

Ministerul de Interne a mai anunțat că nu există victime.

Vezi și: Rusia iese și din lumea turismului

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele