Tot mai multe forme severe de COVID-19 în România

0

Managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a vorbit despre evoluția cazurilor de coronavirus. Sunt îngrijorătoare formele severe pe care le fac pacienții tot mai frecvent. 

 

Managerul face apel la respectarea măsurilor de igienă în condițiile în care și România, ca restul Europei, se îndreaptă spre un nou val al infectărilor.

“E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere iar Bucureștiul este pe primul loc.

Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen.

Majoritatea au comorbidități, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Medicii de la Colentina: nivelul proteinei S este asociat cu severitatea Covid-19

Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă.

Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.

Cumpără-ți un purificator Sharp care poate să te scape de coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele