Franța și Marea Britanie monitorizează navele rusești în Mediterană

0
portavionul-Charles-de-Gaulle
portavionul-Charles-de-Gaulle
- Reclama -

Franţa îşi mută portavionul său Charles de Gaulle în Marea Mediterană, pentru a organiza mai bine zboruri de recunoaştere deasupra ţărilor baltice şi Poloniei, informează vineri dpa.

 

Portavionul, care până acum se afla într-o misiune de contraterorism în Orientul Mijlociu, a plecat miercuri din Cipru cu escorta sa, a anunţat joi seara ministrul francez al apărării Florence Parly la postul BFMTV.

Portavionul Charles de Gaulle va lua o poziţie în Mediterana care îi va permite să întreprindă misiuni de recunoaştere, a adăugat Parly.

„Misiunea noastră este una strict de descurajare, nu avem intenţii de război”, a subliniat ministrul francez al apărării.

- Reclama -

Potrivit Marinei naţionale franceze, misiunea este menită să consolideze flancul estic al NATO şi să securizeze Franţa şi continentul european.

Vezi și Maduro şi-a exprimat ”sprijinul puternic” pentru crimele lui Putin în Ucraina

Marea Britanie l-a trimis pe Boeing P-8A Poseidon în Mediterană

O aeronavă de patrulare a forţelor aeriene regale britanice a monitorizat deplasarea mai multor nave de război ruseşti în Marea Mediterană, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia, informează PA Media/dpa.

Boeing P-8A Poseidon, o aeronavă de patrulare maritimă concepută pentru război antisubmarin, participa la un exerciţiu NATO când a primit sarcina de a localiza navele de război ruseşti, conform informaţiilor furnizate de forţele aeriene regale (RAF).

Grupul de nave ruseşti, care include crucişătoare cu rachete ghidate clasa Slava şi distrugătoarele clasa Udaloy, a fost monitorizat „de la o distanţă discretă”, a adăugat RAF.

Liderul escadronului, Dave Higgins, a spus:”Am putut folosi Poseidon, una dintre cele mai capabile platforme de informaţii din lume, pentru a ne sprijini aliaţii, apropiindu-ne şi identificând acele nave. Fiind una din singurele state din NATO cu această platformă, implicarea noastră sporeşte capacitatea alianţei de a monitoriza activitatea Rusiei. A fost o bună demonstraţie că o aeronavă de patrulare maritimă britanică este pregătită să ajute aliaţii şi partenerii în operaţiuni combinate. A fost, de asemenea, important să arătăm că suntem alături de partenerii noştri NATO şi de alte naţiuni, contribuind la securitatea alianţei”.

Flota de avioane P-8A Poseidon a RAF are baza la RAF Lossiemouth din Moray, Scoţia.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele