Franţa va trimite tancuri și mai mulți infanteriști în România (VIDEO)

2
- Reclama -

Președinția de la Paris a decis suplimentarea prezenţei militare în România, în cadrul acţiunilor de consolidare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în contextul intensificării atacurilor Rusiei asupra Ucrainei.

Anunţul a fost făcut de ministrul Forţelor Armate, Sébastien Lecornu, la o audiere în Comisia pentru Afaceri Externe şi Apărare a Senatului Franţei:

Vreau să aduc la cunoştinţa Senatului o decizie pe care preşedintele Republicii, la propunerea şefului Statului Major, a luat-o ieri seară şi pe care eu vreau să o prezint la nivel naţional pentru a informa cetăţenii asupra situaţiei de pe flancul estic al NATO, în contextul violenţei cu care se derulează conflictul din Ucraina în acest război purtat de Federaţia Rusă. Preşedintele a decis consolidarea posturii defensive pe flancul estic al Europei prin detaşarea unei companii de vehicule blindate de infanterie în România, precum şi a unei unităţi de tancuri Leclerc„, a afirmat Sébastien Lecornu în Senatul de la Paris, conform unei înregistrări video postate pe contul de Twitter al Senatului, preluată de cotidianul „Le Monde”.

Prin urmare, vom continua misiunea de apărare şi disuasiune, de protejare a flancului estic al Europei şi suntem alături de această ţară, de România, care este un stat prieten, un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi căruia îi datorăm această solidaritate„, a subliniat ministrul Forţelor Armate franceze.

Totodată, Sébastien Lecornu a anunţat suplimentarea prezenţei militare franceze şi în Lituania, tot în urma unei decizii a președintelui Emmanuel Macron.

- Reclama -

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele