Hunor vrea liniște în Guvern

0

Liderul UDMR, Kelemen Hunor le cere partenerilor din coaliție să înceteze jignirile și atacurile reciproce, pentru a putea continua actul de guvernare. Formațiunea minorității maghiare îl susține în continuare pe premierul Florin Cîțu și susține că soluția pentru ieșirea din criză este ca USR-PLUS să nominalizeze un alt ministru al Sănătății.

 

În această legislatură, UDMR a ajuns efectiv la guvernare după ce în mandatul trecut, PSD și ALDE au ținut partidul lui Hunor în anticamera Guvernelor Grindeanu, Tudose și Dămcilă.

Totuși, UDMR a fost garantul votării în Parlamentul României a ”legilor justiției” pachet legislativ care a adus grave deservicii luptei anti-corupție din România.

Vezi și UDMR-istul Marton Arpad compară protestele anti-Legile Justiției cu Mineriadele din 90

„În acest moment, UDMR are un punct de vedere rațional și echilibrat în cadrul coaliției și le cerem partenerilor noștri să dea dovadă de responsabilitate, să depășească momentele de jigniri și nemulțumiri și să se gândească la faptul că avem un drum lung de parcurs împreună, iar obiectivele pe care le-am stabilit trebuie realizate, prin muncă de echipă, adică prin actul de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a condus Guvernul cu multă răbdare și empatie în ultimele luni, nu avem niciun fel de rezerve, considerăm că vom putea lucra în continuare cu Florin Cîțu și le cerem colegilor noștri de la USR-PLUS să facă o propunere pentru funcția de ministru al Sănătății cât mai curând posibil, deoarece ne-am asumat să conducem țara în mod responsabil și eficient și nu putem delega altcuiva această responsabilitate”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele