Infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 12% faţă de 2019

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la bilanţul MAI, că infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 12% faţă de 2019, precizând că este cea mai mică valoare din ultimii 11 ani. El a mai afirmat că va continua dotarea cu echipamente de protecţie, urmând ca în acest an să fie cumpărate pistoale pentru Poliţia de Frontieră.

 

Lucian Bode a precizat că scăderi importante s-au înregistrat şi în privinţa infracţionalităţii stradală, a celor comise cu violenţă şi contra patrimoniului.
“În ceea priveşte siguranţa cetăţeanului şi evoluţia fenomenului infracţional. Din punct de vedere al evoluţiei fenomenului infracţional aş dori să subliniez faptul că infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 12% faţă de 2019, fiind cea mai mică valoare din ultimii 11 ani. Scăderi importante au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte infracţionalitatea stradală, infracţiunile grave comise cu violenţă, infracţiunile contra patrimoniului”, a explicat ministrul MAI.
El a precizat că aspecte pozitive sunt înregistrate şi la scăderea numărului de infracţiuni în mediul rural şi a numărului de accidente rutiere grave.
“Aspecte pozitive se înregistrează şi în cazul celorlalţi indicatori care reflectă evoluţia fenomenului infracţional, respectiv, scăderea numărului de infracţiuni înregistrate în mediul rural, scăderea numărului de accidente rutiere grave. Totuşi există şi judeţe care nu se înscriu în acest trend descrescător al infracţionalităţii sau care nu au înregistrat rezultate semnificative şi am solicitat o analiză mai riguroasă pentru a vedea care sunt cauzele pentru a putea a decide măsuri în vederea creşterii siguranţei comunităţilor respective”, a precizat Lucian Bode.
El a a prezentat şi activităţile organizate pentru  prevenirea şi combaterea criminalităţii, terorism şi criminalitate organizată.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele