Interpretare a gestului preşedintelui: Iohannis încearcă manevre pentru a se situa pe prima poziţie în competiţia pentru Preşedinţie

0

Preşedintele Klaus Iohannis încearcă, prin solicitarea de demisie adresată premierului Dăncilă, ”tot felul de manevre” pentru a se situa pe prima poziţie în competiţia electorală pentru viitorul mandat prezidenţial, spune preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că şeful statului îşi arogă atribuţii pe care nu le are şi vrea să cenzureze Guvernul într-o modalitate în care nu este sprijinit de nicio prevedere constituţională.

”Dl. preşedinte Iohannis este foarte supărat în ultima perioadă pentru că nu poate să îşi exercite o anumită atitudine paternalistă asupra Guvernului şi, evident, această atitudine ascunde o intenţie mai veche a domniei sale, pe care o devoalează acum, când spune că retrage încrederea, încredere pe care nu a avut-o niciodată în guvernele PSD. Este clar că preşedintele Iohannis încearcă tot felul de manevre pentru a se situa pe prima poziţie în competiţia electorală pentru viitorul mandat prezidenţial. Îşi arogă atribuţii pe care nu le are, vrea să cenzureze Guvernul într-o modalitate în care nu este sprijinit de nicio prevedere constituţională”, a spus Buzatu.

Citeşte şi Iohannis: Dăncilă nu face față funcției de prim-ministru, guvernul e o vulnerabilitate pentru România, cer demisia

 

Acesta a afirmat că lucrurile acestea trebuie analizate cu mare atenţie şi devoalate toate intenţiile preşedintelui Iohannis pe care l-a acuzat că, în mod cert, doreşte să împiedice aplicarea programului de guvernare al PSD, unde se vorbeşte de creşteri salariale şi de dezvoltarea economică.

”Ce putem înţelege când preşedintele spune că nu este de acord cu Legea salarizării, decât faptul că, dacă va ajunge o formaţiune sprijinită de domnia sa la guvernare, va reduce salariile, veniturile salariaţilor. Acestea sunt consecinţele ajungerii la guvernare a formaţiunilor care îl sprijină pe dl. preşedinte. Domnia sa încearcă să forţeze momentul”, a spus liderul PSD Vaslui.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele