Iohannis spune că nu se închid școlile și îndeamnă la respectarea regulilor sanitare în secțiile de vot

0

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că, dacă vor fi respectate regulile de bază, va fi redus la minimum riscul infectării cu coronavirus în secţiile de votare.

 

“Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care, în esenţă, se rezumă la purtarea corectă a măştii de protecţie, păstrarea distanţei, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor şi dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secţiile de votare este redus la minimum. Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activităţi pe care le facem în viaţa de zi cu zi, cum ar fi mersul la cumpărături”, a susţinut şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Cursurile școlare sunt scurtate vineri și luni, pentru organizarea alegerilor prezidențiale, în 70% din școlile din București

Iohannis a amintit că, din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an, întregul proces electoral a fost perturbat.

Școlile nu se închid după alegeri

“Nu este stilul meu să dau replici prin conferinţa de presă, dar vă daţi seama, dacă liderul PSD trebuie să recurgă la astfel de speculaţii şi minciuni pentru a se face auzit între votanţi, este totuşi un semnal îngrijorător. Nu, şcolile nu se închid, se trece la învăţământ on-line în zilele chiar dinaintea votării şi imediat după votare din motive practice. Înainte de ziua votului pentru a permite pregătirile pentru secţiile de vot, instalarea cabinelor, a circuitelor, a măsurilor sanitare, iar după votare pentru a permite dezinfecţia profundă în spaţiile care au fost folosite. Deci, acolo se trece în on-line unde sunt secţii de votare, după care toată lumea revine la şcoală, aşa cum funcţionează şi în această săptămână. Constat că PSD este nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăştierea unor minciuni în public”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Ticăloșie sau prostie, Ciolacu anunță că școlile vor fi închise

Şeful statului a fost întrebat cu privire la o declaraţie a liderului PSD, Marcel Ciolacu, care aflat într-o vizită electorală în judeţul Buzău, a afirmat că şcolile vor rămâne închise şi după alegerile locale, iar elevii vor continua să facă ore online.

Pensiile nu pot crește cum vrea PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că înalţi responsabili din Comisia Europeană au avertizat că, dacă rectificarea bugetară aprobată în Parlament va intra în vigoare, României i se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, menţionând că acesta este un scenariu “de groază”, deoarece şi ratingul de ţară va fi retrogradat.

Cîțu și Orban, atenți la cheltuieli bugetare și reticenți la creșterea pensiilor

“Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili, nu doresc să nominalizez, din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate. De asemenea, agenţiile de rating cu siguranţă vor schimba ratingul de ţară în mult mai rău, în condiţiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate. Nu mai vorbim de faptul că, pentru aceste cheltuieli, pur şi simplu nu există bani”, a spus Iohannis, la conferinţa de presă, întrebat dacă România riscă să aibă fonduri europene suspendate şi agenţiile de rating să retrogradeze ratingul de ţară în urma adoptării rectificării bugetare în Parlament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele