Jurnalist, mason și expert în securitate: Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt pentru Guvernul Ciucă

1
carbunaru calea europeana

Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, urmând să-și preia atribuțiile în următoarele zile.

 

”Am acceptat propunerea. O tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate. Îmi doresc ca experiența acumulată până acum să fie utilă în comunicarea guvernamentală. Sunt onorat de propunerea primită din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă. În următoarele zile, după ce voi parcurge procedurile necesare, voi putea prelua atribuțiile încredințate”, a declarat Cărbunaru.

 

Cărbunaru a fost purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale din România, dar spune că a renunțat la acestă poziție în urmă cu două luni. Tot atunci, ar fi ieșit și Marea Lojă.

Vezi și PSD vrea să numească șef la CNCD un senator mason

”Sunt vreo două luni de când numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru.

Dan Carbunaru este CEO si fondatorul publicatiei online Calea Europeana, o platforma multimedia ce promoveaza relatiile europene si trans-atlantice.

Corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeana, Dan Carbunaru este acreditat pe termen lung la Institutiile UE si a relatat, ca membru al delegatiei romane de presa acreditate pe langa Presedintia Romaniei, cele mai importante momente dupa aderarea Romaniei la UE.

Născut la Brăila, în data de 14 aprilie 1978, Dan Cărbunaru a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, în 2000, cu lucrarea de Diplomă „Securitatea în Spatiul Comunitar

Interesul față de tematica europeană, declanșat pe băncile facultății, a continuat atât în profesarea meseriei de jurnalist specializat în Afaceri Interne, la Mediafax, Adevărul sau Gândul, cât și în aprofundarea tematicii în planul pregătirii.

Absolvent al Colegiului Național de Apărare, în cadrul căruia au fost abordate teme precum oportunităţi de modernizare a statului prin prisma statului de ţară membră NATO şi UE, Dan Cărbunaru a urmat şi cursurile Colegiului Naţional de Informaţii, absolvit cu lucrarea de dizertaţie “Contribuţii privind Arhitectura de Securitate Europeană”.

Vezi și Dragnea susține că știa că USR va fi scos de la guvernare

Din 2006, Dan Cărbunaru lansează proiectul Calea Europeană, o emisiune realizată în cadrul postului B1 TV. Săptămânal, timp de sase ani, au fost abordate, de atunci, în fiecare luni, teme de relevanţă naţională şi europeană, în contextul aparteneţei României la arhitectura Uniunii Europene.

Emisiunea a fost difuzata si pe TVR1, in perioada octombrie 2013-februarie 2014, cu acelasi scop de informare a publicului in legatura cu importanta valorilor europene si euro-atlantice.

Din 2009, portalul multi-media de afaceri europene CaleaEuropeana.ro functioneaza neintrerupt,

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele