Licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova

0

Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, edilul orașului. Potrivit acesteia, polonezii de la Pesa, care au câștigat licitația, vor livra primul tramvai la finele anului viitor.

 

„Ministerul Dezvoltării a finalizat, în sfârșit, procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova. Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sârbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, și urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este că primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie. În imagini aveți cum vor arăta tramvaiele achiziționate pentru Craiova”, a scris primarul Craiovei pe pagina sa de Facebook.

În vara anului trecut, ucrainenii de la Tatra Yug au fost desemnați câștigătorii licitației pentru furnizarea a 17 tramvaie în Craiova. Rezultatul procedurii a fost ulterior contestat.

Vezi și Tramvaie noi în București cu instalație de ozonificare

Amintim că Ministerul Lucrărilor Publice a primit patru oferte la licitația pentru achiziția a 17 tramvaie pentru Craiova. Cele patru oferte proveneau de la ucrainenii de la Tatra – Yug, polonezii de la Pesa, turcii de la Durmazlar și turcii de la Bozankaya.

Licitația pentru cele 17 tramvaie de 25 metri a fost relansată pe 25 decembrie 2019, după ce precedentele tentative au eșuat. Valoarea contractului era estimată la 170 de milioane de lei, fără TVA.

Achiziţia de tramvaie pentru Craiova, dar şi pentru alte oraşe, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele