Tramvaie noi în București cu instalație de ozonificare

0
- Reclama -

Primul tramvai nou pentru București ar putea ajunge pe calea ferată în martie, vine de la Electroputere VFU Pașcani. Tramvaiele ar putea fi dotate cu instalația de climatizare asistată cu ozonificare, care este capabilă să elimine virusurile și bacteriile, protejând astfel călătorii de boli.

 

Primul tramvai nou în București va veni de la Pașcani la mijlocul lunii martie 2021, iar în termen de 15 luni pot fi livrate toate cele 40 de unități contractate inițial.

Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană și va avea un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială.

La finele lunii iulie 2020, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități.

- Reclama -

Vezi și Antreprenorii de succes din Alianța Vestului au înregistrat peste 500 mil de euro cifră de afaceri

Tehnologia tramvaiului produs la Pașcani este realizată de o companie americană, iar Electroputere VFU a investit deja în acest proiect peste 20 milioane de euro. Vehiculul va fi dotat cu ultima tehnologie de detectare a obstacolelor, astfel încât tramvaiul să poată frâna în siguranță în caz de intrare a unui pieton sau a unei mașini în perimetrul de siguranță.

Tramvai anit-virusuri și bacterii

Tramvaiul va fi dotat cu camere de supraveghere video care vor putea număra pasageri și va avea avea instalația de climatizare asistată cu ozonificare, ce va putea să elimine virusurile și bacteriile, protejând astfel călătorii.

Un tip de instalație de climatizare care se regăsește și pe stația spațială. Contractele pentru livrarea noilor tramvaie nu au fost încă semnate, dar, Nicușor Dan vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București.

Citește și Clujul are tramvai produs la Arad. Firea a preferat Turcia

În ianuarie 2019, Asocierea Electroputere VFU Pascani – Astra Vagoane Calatori Arad a finalizat livrarea celor 30 tramvaie Armonia reconstruite și modernizate, contractate cu Municipiul Timișoara, conform informațiilor de pe site-ul companiei din Pașcani.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele