Liviu Dragnea reclamă Curtea Supremă, nemulțumit de completul de 5 judecători

0

Liderul PSD Liviu Dragnea reclamă Curtea Supremă, nemulțumit de completul de 5 judecători.

Liviu Dragnea a deschis un proces civil la finalul săptămânii trecute la Curtea de Apel București împotriva Instanței supreme și a Colegiului de conducere de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba de compunerea completurilor de 5 judecători.

Liderul PSD consideră că legea ar trebui aplicată imediat și nu ar trebui să se mai aștepte, motiv pentru care a fost deschis acest proces.

Nu a fost încă alocat un termen, urmând ca după îndeplinirea procedurilor prealabile în materie civilă să se acorde acest termen de judecată în procesul de anulare a hotărârii Colegiului de conducere de la ÎCCJ. Problema compunerii completurilor a fost sesizată și la Curtea Constituțională săptămâna trecută, atunci când Guvernul a sesizat un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ pe același subiect.

Liviu Dragnea era aşteptat, luni, la instanţa supremă, unde urma să aibă loc primul termen al apelului în dosarul angajărilor fictive. Termenul de judecată fusese stabilit după judecătorii au publicat motivarea sentinței pronunțate în primă instanță. Procesul a fost amânat pentru că liderul PSD susţine că nu a avut timp să îşi angajeze avocat. În aceste condiţii, Curtea supremă a stabilit judecata pentru 5 noiembrie.

Citește și Corina Crețu:Vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele