Lupte de stradă în Belgia din cauza meciului cu Maroc

0
lupte de strada, Belgia
lupte de strada, Belgia
- Reclama -

Violenţe au avut loc, duminică, pe străzile din Bruxelles, după ce echipa naţională a Belgiei a pierdut cu scorul de 0-2 meciul disputat în compania Marocului, la Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

 

”Câteva zeci de persoane”, conform comunicatului emis de poliţia din capitala Belgiei, ”au distrus mobilierul stradal şi au intrat în confruntări cu forţele de ordine. Chiar înaintea încheierii meciului, zeci de oameni, dintre care mulţi aveau capetele acoperite cu glugi, au ajuns în centrul oraşului şi s-au confruntat cu poliţia, lucru care a compromis siguranţa publică”, scrie în comunicatul poliţiei. Forţele de ordine au raportat că manifestanţii, mulţi dintre ei înarmaţi cu bastoane, au răsturnat o maşină şi au incendiat-o, au folosit echipamente pirotehnice şi au distrus un semafor. ”Un jurnalist a fost rănit la faţă de de articificii”, mai anunţă comunicatul citat, iar poliţiştii au decis să intervină cu un tun cu apă şi cu gaze lacrimogene.

Primăria Capitalei va aduce păsări de pradă în Cișmigiu

Mai mult de o sută de poliţişti au fost mobilizaţi pentru intervenţie. Locuitorilor li s-a cerut să evite anumite zone din centrul oraşului. Străzile au fost blocate, iar staţiile de metrou închise, pentru a se evita aglomerarea acestor zone.

- Reclama -

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele