Fiscul ar trebui să accepte scuzele rău platnicilor și să nu mai perceapă penalizări

0

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, după ce site-ul ANAF a fost parţial activ timp de o săptămână, că îşi cere scuze contribuabililor care au avut nemulţumiri şi spune că infrastructura IT a agenţiei este învechită. Contribuabilii care nu și-au plătit impozitele își cer la rândul lor scuze, virtual, ministrului pentru întârzieri. Se acceptă? Dacă da, ministrul ar trebui să șteargă toate penalizările.

”Este o situaţie pe care o ştim cu toţii. De ani de zile, din păcate, în zona de Fisc toată infrastructura IT este învechită. Astăzi s-a dat drumul la zona de site. S-a lucrat zi şi noapte pentru a se găsi o soluţie. Vom anunţa în următoarea perioada şi soluţia finală pe care Ministerul de Finanţe o va decide în ceea ce înseamnă zona de IT. Fără o reformă clară, lucrurile rămân aşa cum sunt. Prezint scuzele mele către toţi contribuabilii care în aceste zile au avut nemulţumiri pentru că sistemul nu a funcţionat”, a spus Teodorovici.

Ministerul va încheia un contract de mentenanţă, în condiţiile în care în prezent nu există un astfel de contract, acesta fiind unul din motivele problemelor din ultima săptămână.

ANAF a încheiat în 2013 un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane euro, pentru modernizarea administraţiei fiscale. La începutul anului, fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că ANAF a cheltuit doar 23,5% din banii alocaţi.

 

Citiți și: Dăncilă şi Tăriceanu infirmă remanierea, Dragnea tace

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele