Ministrul Muncii: Angajați la stat cu 50 de mii de lei pe lună

0

Ministrul Muncii a afirmat că, după implementarea noi legi a salarizării pe care o propune, bugetarii care vor avea venituri mai mici „sunt cei care au acum venituri foarte mari”, iar în acest context ea a declarat că există, în sistemul bugetar salarii nete de 50.000 de lei.

 

„Să ştiţi că sunt şi salarii de 50.000 în mână. Da, sunt, nu salariu, venituri, salariu plus sporuri. Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, pentru că după aceea ne trezim cu reacţii adverse”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24.

Ea a precizat că beneficiarul unui salariu de 50.000 de lei lunar din bani publici face parte dintr-o „categorie profesională respectată”, subliniind că i se pare „firesc să putem accepta că pot să mai scadă acele venituri”. Întrebată fiind cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „şi 80 la sută”.

Vezi și Meleșcanu, bătrânul diplomat ceaușist pare că vrea ALDE pentru sine și pentru membrii partidului angajați la stat

Ea a vorbit şi despre cea mai mare pensie bazată pe contributivitate, care este de 39.000 de lei şi de care beneficiază tot un pensionar care a lucrat la stat.

„Haideţi să vă mai spus un lucru: în sistemul de pensii publice, avem pensiile din sistemul public şi pensiile speciale, foarte multă lume s-a uitat pe pensiile speciale şi acolo am şi dat un exemplu, cea mai mare pensie specială este undeva la nivelul 79.000 de lei. Vreau să ştiţi că şi în sistemul de pensii publice cea mai mare pensie e aproximativ 39.000 de lei. În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a adăugat ministrul.

Turcan a precizat că şi-ar dori ca noua lege a salarizării să fie gata într-un an de zile.

Vezi și ASF devine mai ”suplă” după ce PSD-ALDE au pierdut alegerile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele