Mircea Drăghici, în instanţă: Nu sunt jurist să răspund la întrebările astea, sunt inginer

0

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a declarat marţi că el este inginer şi nu jurist ca să răspundă la întrebări legate de decizia Curţii Constituţionale privind rejudecarea dosarelor de la completurile nespecializate de la Instanţa supremă.

Mircea Drăghici s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avea termen într-un dosar în care a fost achitat în primă instanţă pentru complicitate la abuz în serviciu.

Întrebat de jurnalişti cum interpretează decizia CCR care va duce la rejudecarea dosarului său, Drăghici a răspuns: “Eu nu sunt jurist să răspund la întrebările astea, sunt inginer. (…) Am luat achitare şi doi dintre colegii noştri au trecut în nefiinţă în timpul în care nu au reuşit să asculte hotărârea instanţei. (…) În mod normal, dacă sunt trei judecători care spun achitare, trei de la Înalta Curte, care spun toţi trei la unison achitare, nu am emoţii”.

Drăghici a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015 pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu.

Citește și Drăghici pe urmele prietenului Dragnea: inculpat oficial la DNA

În acelaşi dosar sunt judecaţi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, şi alţi 38 de inculpaţi, care la data faptelor erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş.

Potrivit DNA, faptele au fost săvârşite în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese deputatul Mircea Drăghici.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele