UPDATE, foto: Moldova aproape de agresiunea rusă după explozii în Transnistria

0

Incidentele care au avut loc în ultimele ore în Transnistria constituie o escaladare a tensiunilor şi au fost provocate din interiorul regiunii separatiste transnistrene, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe care îl convocase mai devreme în regim de urgenţă.

 

Update

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

 

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit începând cu ora 13.00, la Preşedinţie, iar după şedinţă, la ora 15.00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă.

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă Transnistria.

Vezi și Moscova nu vrea să își ia trupele din Transnistria

Autoritățile de la Tiraspol confirmă alte două explozii, care s-au produs în această dimineață

Noi explozii în stânga Nistrului. În această dimineață s-au produs două deflagrații în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Departamentul de Interne de la Tiraspol anunță că prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar cea de-a doua – la 7:05. În urma exploziilor, nicio persoană nu a avut de suferit, dar au fost distruse două dintre cele mai puternice antene de pe teritoriul centrului de radio și televiziune „Mayak”.

Vezi și Discuții Ciucă-Kuleba: România a fost invitată să contribuie la eforturile de reconstrucţie a Ucrainei

Amintim că luni, 25 aprilie, în clădirea așa-zisului Minister al Securității din regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra instituției.

Nimeni nu a avut de suferit.

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea și a chemat la păstrarea calmului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele