Nașu a fost trimis în judecată pentru o pagubă de 4 milioane de lei

0

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în dosarul care vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

 

DIICOT a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a trei persoane ”pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani”.

Unul dintre inculpaţi este fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu, iar dosarul vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.”În cauză s-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, a trasmis, marţi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, în vederea atingerii scopului infracţional, ”a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu priofil sportiv”.

”O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.În mai 2017, DIICOT anunţa că fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

În dosar mai erau vizaţi Bogdan Petculescu, Ziv- Asher Tetelman şi Puiu Tetelman, în legătură cu modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

Cristina Neagu nu a putut dribla coronavirusul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele