Năsui: Văd că circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună

0

Ministrul Economiei, Claudiu Năsuia declarat: ”Văd că circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună”. Ministrul arată că a discutat deja cu premierul Florin Cîţu despre subiect. „Comisia Europeană a trimis Ministerului precizări în care sublinia că România pregăteşte o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conţine reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privinţa lor”, a adăugat acesta.

 

„Văd că circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună. Am vorbit şi cu premierul despre acest subiect. Ministerul Economiei susţine fără echivoc această lege.

Am primit comunicări din partea Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct naţional de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct naţional de contact suntem obligaţi, dacă primim comunicări de la CE, să transmitem mai departe instituţiilor relevante.

Comisia Europeană a trimis Ministerului precizări în care sublinia că România pregăteşte o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conţine reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privinţa lor.

Subliniez că susţinem pe deplin adoptarea legislaţiei privind 5G în România, iar în urma analizei făcute asupra legislaţiei incidente, a caracterului de urgenţă a legii şi a altor precedente la nivel european, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe”, a scris Claudiu Năsui joi pe Facebook.

Vezi și PSD depune o moțiune de cenzură și împotriva lui Năsui

Premierul Florin Cîţu a reacţionat joi şi s-a arătat surprins de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Ministrul Claudiu Năsui ar fi solicitat, conform unor informaţii apărute în spaţiul public, amânarea dezbaterii legii privitoare la adoptarea unor măsuri care relgementează implementarea reţelelor 5G. Motivul ar fi fost că nu este respectată procedura referitoare la trimiterea iniţiativei legislative în Parlament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele