Nicușor Dan va demite directorul Direcției Juridice din Primăria Capitalei în prima zi de mandat

0
nicusor-dan
nicusor-dan primar bucuresti primaria capitalei

Noul primar al Bucureștiului, Nicuşor Dan anunță că prima decizie ca va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice. Oricum, primele rezultate în această direcție se vor vedea,  probabil, în maximum 6 luni de la demararea unui audit, care urmează după demiterea anunțată.

 

”O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni ( să avem ezultatele auditului – n.r.). În orice caz, foarte repede, a Primăriei şi a instituţiilor din subordine, asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan susține că își va păstra promisiunea de a transparentiza deciziile din Primărie, atât pe cele pe care le va lua, cât și pe cele pe care le-a luat Firea. El promite că va obliga primăriile de sector să-și transparentizeze și ele deciziile.

Cioloș: “Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României”

Nu numai pe trecut, ci şi pe viitor. Este o promisiune de transparenţă totală în Primărie şi în instituţiile din subordine, şi cred că, cu votul Consiliului General, o să obligăm şi primăriile de sector să facă acelaşi lucru. Asta este o promisiune.

Pe afacerile de corupţie, de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială ne vom duce către ele. Ne vom duce şi pe marile dosare de retrocedări. Adică, cred că sunteţi şi dumneavoastră curioşi, cum sunt şi eu, cum de au fost împropietăriţi oameni în Parcul Herăstrău.

Vreau să spun un lucru, nu ăsta este obiectivul meu, adică cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureştenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraş şi să îi dau o direcţie de dezvoltare. Adică să atragem mari investiţii în Bucureşti, să îl profilăm pe piaţa globală ca centru de IT, să avem centre de conferinţe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenţie europeană să se instaleze la Bucureşti”, a explicat Primarul General.

Colaborarea dintre PNL şi USR-PLUS este vitală ca Bucureștiul să scape de faliment

”(…) Deci cel puţin un an şi jumătate, mişcările pe care noi o să le facem, Primărie şi Consiliu, sunt obligatorii. Să ieşi din faliment înseamnă să iei nişte măsuri în care cumva cu spatele la zid. În al treilea rând, în momentul în care primarul comunică coerent ce vrea să facă pentru oraş şi lucrurile astea sunt în acord cu ceea ce am spus noi toată campania asta şi ceea ce bucureştenii află, eu cred că majoritatea pe lucrurile foarte importante o să fie mai mare decât cea dintre PNL şi USR-PLUS, pentru că nu poţi să fii nebun şi să te opui la nişte chestiuni care sunt evidente pentru oraş”, a conchis Dan.

Vezi care este cel mai bun purificator pentru casa ta

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele